Overgordijnen

Jouw leefruimte sfeervol aankleden doe je met onze overgordijnen. Een overgordijn is meestal iets dikker van structuur. Ze houden het zonlicht en inkijk van buitenaf tegen, hebben een isolerend effect en verduisteren de ruimte, al dan niet volledig.

Transparant of verduisterend

Twee gordijnen combineren? Geen probleem! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor één transparant gordijn en één verduisterend gordijn. Zo heb je overdag voldoende lichtinval, maar hou je toch nog ongewenste blikken buiten en geniet je in de avond van totale privacy en een goed slaapcomfort.

Gevoerde gordijnen zijn dichte gordijnen waarbij aan de achterzijde een voering wordt verwerkt voor een verduisterend effect. De voering is van buitenaf zichtbaar en is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

De kleur van de voering kan worden aangepast aan de kleur van de stof of van jouw gevel. Onze voeringstoffen beschikken stuk voor stuk over een hoge kleurechtheidsfactor waardoor ze ook bescherming bieden tegen verkleuring van het doek.

Warmte creëren in huis 

Warmte creëren in huis doe je niet enkel door de chauffage omhoog te draaien. Overgordijnen of draperieën zijn dé ultieme afwerking om een een interieur pure gezelligheid te doen uitstralen.

Overgordijnen verduisteren niet alleen je interieur, ze geven je ook meer privacy en creëren meteen een gezellige en warme sfeer.

Elke woonruimte is uniek, daarom vraagt de inrichting van je woning ook een persoonlijke aanpak volledig naargelang je interieurwensen.

Een strak interieur kan prachtig aangekleed worden met overgordijnen. Welke raamdecoratie je ook kiest, ze maken je woonruimte meteen uniek en bieden een stijlvolle meerwaarde zodat jij van je huis een echte ‘thuis’ kunt maken.

 

Gedetailleerde afwerking voor een krachtige uitstraling.

De look and feel van jouw gordijn wordt niet in het minst bepaald door de manier waarop ze is geconfectioneerd. We bieden een breed gamma aan confectiemogelijkheden zodat je de uitstraling van jouw gordijn volledig zelf kan bepalen.

Met een moderne wave, bijvoorbeeld, krijg je een strak geheel met een mooie golving. Hou je van een statig interieur? Kies dan voor een triple plooi en creëer een royale look die perfect in jouw klassieke interieur past. 

Ook voor de bekleding van grote raampartijen zijn gordijnen uiterst geschikt, zowel esthetisch als technisch. Bovendien doen ze wonderen voor de akoestiek en dragen ze bij aan de warmte- en geluidsisolatie van jouw woning.

Gemotoriseerde gordijnen

’s Morgens gaan de gordijnen vanzelf open en begin je jouw dag meteen met een heerlijk streepje zonlicht. ‘s Avonds sluiten ze vanzelf op het ogenblik dat je het wenst en creëer je zonder enige moeite gezelligheid en privacy in huis.

Met behulp van een app op jouw smartphone of tablet kan je vooraf de positie van jouw gordijnen bepalen voor één of meerdere ruimtes en bedien je jouw gordijnen met een eenvoudige druk op de knop.

 

Waarom kiezen voor gemotoriseerde gordijnen:

 • U bedient ze eenvoudig via jouw smartphone, afstandsbediening of domoticasysteem.
 • Gemotoriseerde gordijnen hangen altijd perfect.
 • Door de elektrische bediening raken de gordijnen minder snel beschadigd.
 • Dankzij de timer zullen de gordijnen automatisch openen en sluiten wanneer je het wenst: gemakkelijk wanneer je thuis bent en een goede aanwezigheidssimulator bij afwezigheid.

Laat je inspireren 

Mogelijkheden bij overgordijnen

 • verschillende types plooien : enkele plooi, dubbele plooi, wave
 • enkele en dubbele plooi verstelbaar in hoogte 
 • onderzoom of looddraad
 • verschillende soorten voering, bevestigd met knoop en  knoopsgat om stroppen tegen te gaan
 • kan ook elektrisch
 • kan vlekafstotend behandeld worden
 • isolerend, akoestisch