Raamdecoratie opmeten als een Professional: Tips en Stappen

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van elk interieur. Of je nu op zoek bent naar gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of iets anders, het opmeten van je ramen op de juiste manier is essentieel om de perfecte pasvorm te garanderen.
In deze blog zullen we je laten zien hoe je dit als een professional kunt doen.

Stappen voor het Opmeten van Raamdecoratie:

1. Benodigdheden verzamelen: Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde hulpmiddelen hebt, zoals een meetlint, pen, papier, en een notitieblok.

2. Meet het raamframe: Begin met het meten van de breedte en hoogte van het raamframe. Meet zowel de onderkantkant als de bovenkant van het frame, want dit kan variëren.

 

3. Overweeg de montage: Bepaal of je de raamdecoratie binnen het raamkozijn wilt monteren of buiten het frame. Dit zal van invloed zijn op de maten.

4. Voor jaloezieën of rolgordijnen: Meet de breedte en hoogte van het raam op drie verschillende punten: bovenaan, in het midden en onderaan. Noteer de kleinste van deze metingen om ervoor te zorgen dat de raamdecoratie goed past, zelfs als het raam niet helemaal recht is.ie je nodig hebt.

 

 

 

5. Voor gordijnen: Als je gordijnen wilt, meet dan de gewenste lengte van de stof, vanaf de bovenkant van het raamkozijn tot waar je de gordijnen wilt laten eindigen.

6. Neem rekening met overlap: Als je gordijnen of jaloezieën hebt, bedenk dan hoeveel overlap je wilt hebben aan de zijkanten en onderkant. Dit kan variëren afhankelijk van je stijlvoorkeuren.
7.
Markeer en noteer: Markeer de metingen duidelijk op je notitieblok en label ze, zodat je weet welke meting bij welk raam hoort.


8.
Dubbelcheck en laat het over aan de professionals: Zelf opmeten is ideaal als je een voorlopige offerte wilt, zodat je weet waar je ongeveer aan toe bent. Definitieve maten laat je best nog eens opmeten door ons. Wij kunnen je begeleiden bij het kiezen van de juiste producten op basis van je metingen. Het opmeten van raamdecoratie vereist precisie en zorgvuldigheid om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk de juiste pasvorm krijgt. Door deze stappen te volgen, kun je genieten van prachtige raamdecoratie die perfect in je huis past.

Raamdecoratie kan een verschil maken in de uitstraling van je huis, dus neem zeker contact op.

Het resultaat zal de moeite waard zijn, en je zult kunnen genieten van een stijlvol interieur met perfect passende raamdecoratie.