Raamdecoratie zelf opmeten / Hoe begin je eraan ?

In de dag meten (vast raam)

Breedte opmeten:

Meet de breedte bovenin, middenin en onderin tussen beide muren of kozijnen en noteer de kleinst gemeten breedte maat. Trek in totaal 1,0 cm van de kleinste maat af en noteer deze maat als bestelmaat. Deze bestelmaat vul je uiteindelijk in bij het bestellen van je nieuwe raamdecoratie op maat.

 

Hoogte opmeten:

Meet vanaf de plaats waar de montagesteun komt (montagevlak) tot de vloer of vensterbank. Meet de hoogte zowel links, midden als rechts. Noteer de kleinst gemeten hoogtemaat, -1cm

Op de dag meten (vast raam)

Breedte opmeten:

Je meet de breedte op van de ruimte die je wenst af te dekken. Zorg ervoor dat tenminste het zichtbare glas bekleed wordt. Meet bovenin, middenin en onderin en noteer de grootst gemeten maat. Indien gewenst kun je zelf de overlap van het glas per kant bepalen. De grootst gemeten maat plus de eventuele gewenste overlap is je bestelmaat. Deze bestelmaat vul je uiteindelijk in bij het bestellen van je nieuwe raamdecoratie op maat.

Hoogte opmeten:

Meet vanaf de bovenkant van de plaats waar de montage steun komt (montagevlak) tot de vloer of vensterbank. Meet de hoogte zowel links, midden als rechts. Noteer de kleinst gemeten hoogtemaat, dit is ook direct je bestelmaat. Hier hoef je niets bij op te tellen of vanaf te trekken. De bestelmaat is dus de totale gewenste hoogte van je raamdecoratie inclusief ophangsysteem.